Moře a jídlo. Existuje lepší kombinace?

Dobře, uznávám, minimálně jedna by mě napadla… My si ale první den nedáváme velké cíle. Stačí nám dobře se najíst a vidět moře. Máte to podobně? Pak čtěte dál. Dozvíte se, kam zajít pro ovocné kapsičky, zmrzlinu, skleničku cavy i skvělou chobotnici.

Začneme jídlem, konkrétně chobotnicí. Naše kroky míří najisto do Casa Jaime.

Nenápadnou restauraci s příjemnou atmosférou a rozumnými cenami jsme objevili při naší první návštěvě Barcelony v roce 2020. Nostalgie a chuť na skleničku cavy nás sem neomylně zavedla znovu, tentokrát už ve třech. Andaluskou chobotnici nakonec ochutnala i Rozárka. Moc ji ale neoslovila. Na plné čáře u ní vyhrála klasika – hrášková sklenička z DM. Za to my si pochutnali.

V Casa Jaime sice nenajdete dětský koutek ani přebalovací pult, ale usměvavý personál, který je s dětmi v pohodě ano. Při další příležitosti se sem zase rádi vrátíme. Pokud sem zajdete, nechte si místo na dezert. Výborné gelato a poctivé espresso z DeLACrem najdete nedaleko. A za ty kalorie rozhodně stojí.

Rozárka s námi každé ráno posnídala v hotelu. Po zbytek dne se nám hodili dětské ovocné kapsičky a skleničky se zeleninou. Z domova jsem jich přibalila jen pár na cestu a přímo v Barceloně plánovala doplnit zásoby. Pokud na tom budete podobně, zamiřte do lékáren. Překvapivě tu mají větší výběr než v běžných supermarketech v centru. Gurmánské okénko máme za sebou. Tak už rychle „vamos ala playa„!

Ruch velkoměsta necháváme za zády a Rozince poprvé ukazujeme moře a nekonečné pískoviště – pláž. Modrá masa předvádí show, kterou bych mohla pozorovat hodiny. Jen co začnu upadat do směsi zenu a dojetí, vrátí mě naše miminko do reality. Ochutnává písek a natahuje se po odhozeném vajglu. „Rozí, to nee, fuuuj…“ rychle ji vytrhnu ze hry a kazím průzkumnickou náladu. Naštěstí je tu s námi taťka. Startuje plážovou raketu a svět je zase fajn.

Nenechte si ujít

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

[instagram-feed]